64275
Zoek jouw Held! Bekijk de video
Help de Held!
...want helden lopen voor onderzaak naar kanker!

Word ook een Held of sponsor jouw Held!

Er zijn heel wat Helden in de maak, want tijdens de TCS Amsterdam Marathon laten veel deelnemers zich sponsoren voor het goede doel: onderzoek naar kanker.

Word jij ook een Held of sponsor jij een van onze Helden?

Hoe kan je helpen?

Word ook een Held!

Held worden is heel simpel, hiervoor hebben we op actiesite een speciale pagina aangemaakt. Zo kunnen al jouw vrienden, familie en collega’s jouw makkelijk en veilig helpen een Held te worden. Ga naar schrijf je in en maak je eigen donatiepagina aan.

Word ook een Held!

Een bedrijf vol Helden

Loop jij mee als Held en wil je samen met je collega’s het onderzoek naar kanker steunen? Schrijf je dan in als bedrijf, en laat je sponsoren door je collega’s en ontvang een speciaal Heldenpakket!

Waarom word je Held?

Wie goed kijkt ziet meer en voor onderzoek geldt dit zeker. Daarom lopen onze Helden voor een revolutionaire superresolutie-microscoop waarmee VUmc het onderzoek naar kanker verder brengt.

CCA Helden Clubhuis

Daarnaast krijgen Helden (en aanhang) exclusief toegang tot het CCA Helden Clubhuis.

Sponsor jouw Held!

Bekijk alle opties om te doneren op onze Doneren pagina:

Doneren

sponsor agent327 Ken je geen Held? Sponsor Agent 327

CCA Helden Clubhuis

Heldenstatus

Je wordt Held wanneer je dit goede doel steunt. Maar je bent natuurlijk ook onze Held en zo ontvangen we je dan ook tijdens de marathon, met een echte heldenontvangst. Zo is er van alles te doen en te zien in en rondom het heldenclubhuis.

Het speciale heldenclubhuis bevindt zich op het clubterrein van ASV Arsenal, direct gelegen achter het Olympisch Stadion en op de route vanaf de Sporthallen Zuid.

Hieronder vindt je een kort overzicht van alle activiteiten.

Speciaal voor de helden/ lopers

 • Helden douches: na deelname aan de marathon is een lekker warme douche wel verdiend, in het helden clubhuis kun je gebruik maken van de kleedkamers en de douches.
 • Massage: blessure of even ontspannen na al je inspanning? Er staan masseurs klaar om de spieren los te maken of eventueel voor wat ontspanning te zorgen.
 • Foto wand: ga hier op de foto met de enige echte agent 327! (ook leuk met jouw supporters)
 • Onze helden bieden we we ook nog een lekker kopje thee, krentenbollen en banaan klaarliggen aan, om aan te sterken.

Speciaal voor de helden + supporters

 • Expositie VUmc CCA, hier zijn bijzondere beelden van het VUmc te zien en meer achtergrond informatie over het onderzoek naar kanker.
 • Daarnaast zijn er ook lekker hapjes en drankjes te verkrijgen in de kantine en bij de bbq (tegen vriendelijke vergoeding).


Speciaal voor  de kleinste heldjes

 • Je hoeft je niet te vervelen als je komt kijken naar je vader, moeder, broer, zus, oom, tante, of een andere held. Er is genoeg te doen bij het Helden Clubhuis!
 • Je kunt je snelheid meten bij het onderdeel de snelste held op een echte atletiekbaan!
 • Daarnaast kun je deelnemen aan één van onze mega spellen: Jenga, Mikado of Mega boter kaas en eieren!
 • Laat je schminken of waag je een sprong op het springkussen?
 • Speciale kleurwedstrijd, de winnaar krijgt een mooie prijs!

We zien je/ jullie heel graag zondag 19 oktober a.s. bij het Helden Clubhuis!

Het speciale heldenclubhuis bevindt zich op het clubterrein van ASV Arsenal, direct gelegen achter het Olympisch Stadion en op de route vanaf de Sporthallen Zuid.

 

 

Onderzoek naar kanker

Iedereen kent in zijn omgeving wel iemand die de ziekte kanker heeft (of heeft gehad). Eén op de drie mensen krijgt in zijn leven te maken met de ziekte en jaarlijks sterven in Nederland bijna 50.000 mensen aan kanker.

Daarom werken de onderzoekers van VUmc Cancer Center Amsterdam (CCA) met man en macht aan nieuwe manieren om de ziekte aan te vallen of tot staan te brengen. Natuurlijk krijgen patiënten met kanker bij VUmc uitstekende zorg, maar ook het onderzoek van VUmc CCA behoort tot de wereldtop.  Maar het kan – en moet – altijd beter. Daarom willen de onderzoekers van VUmc CCA graag een zogeheten superresolutie-microscoop aanschaffen. Dat is een hele mond vol, maar dat is simpelweg een microscoop waarmee nog verder kan worden ingezoomd, waarmee nog meer details van de kankercel zichtbaar worden.

En dat niet alleen: dit apparaat brengt, in tegenstelling tot andere microscopen, zelfs levende kankercellen in beeld – driedimensionaal! Daarmee kunnen de onderzoekers bijvoorbeeld ‘live’ zien hoe de kanker reageert op een bepaalde chemotherapie. Of hoe de tumor nieuwe bloedvaatjes laat groeien. Dit zorgt voor meer begrip over kanker en daarmee verwachten we in de toekomst de ziekte beter te kunnen bestrijden.

De onderzoekers van VUmc CCA hebben hun oog laten vallen op de Leica TCS SP8 STED 3X superresolutie-microscoop. Met 200.000 kunnen we de basismicroscoop aanschaffen. En met elk bedrag dat daarboven komt, kunnen we de microscoop verder uitbouwen, totdat hij helemaal revolutionair is.

Maak ook kennis met onze onderzoekers

Else Huijbers

Else Huijbers

Else Huijbers is postdoctoraal onderzoeker bij VUmc Cancer Center Amsterdam. Zij werkt aan een vaccin dat de bloedvatvorming bij kanker moet tegengaan. Bloedvaten zorgen dat een tumor kan groeien dankzij de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof.

Het uiteindelijke doel is om een geneesmiddel te ontwikkelen dat gebruikt kan worden zowel bij de behandeling van tumoren als uitgezaaide kanker. Huijbers: “De cellen in de vaatwand van een tumor bevatten afwijkende eiwitten, waartegen we onze therapie richten. Met de superresolutie-microscoop kunnen wij straks naar de locatie van deze eiwitten kijken. Mijn wens voor de kankerpatiënt van de toekomst is dat we er in slagen goede nieuwe therapieën te ontwikkelen om kanker nog beter te kunnen behandelen.”

Bauke Ylstra

Bauke Ylstra

Bauke Ylstra is hoogleraar tumorgenoomanalyse bij VUmc Cancer Center Amsterdam. Onder zijn leiding halen pathologen bij VUmc heel belangrijke informatie uit het DNA van tumorcellen. Door zo’n analyse wordt steeds meer duidelijk hoe elke specifieke vorm van kanker nu en straks het beste behandeld kan worden. Ylstra: “Ik verwacht dat we in de komende tien, vijftien jaar medicijnen kunnen ontwikkelen die de kanker heel precies te lijf gaan.” Minder bijwerkingen en een grotere kans dat het medicijn aanslaat en de kankercellen doodmaakt.

Vanuit de hele wereld sturen kankeronderzoekers stukjes tumorweefsel naar Ylstra’s lab. Die heeft namelijk de analysemethode geperfectioneerd en kan uit heel oud weefsel – soms zelfs met beschadigd DNA – nog nuttige informatie halen. Zo valt uit patiëntenmateriaal, waarvan het complete ziekteverloop bekend is, nuttige informatie te winnen.

video-onderzoek-naar-kanker

sponsor-jouw-held

De tussenstand

€ 64275
2581 donateurs 285 fondsenwervers

De TCS Amsterdam Marathon

De TCS Amsterdam Marathon is de grootste marathon van Nederland en vindt plaats op zondag 19 oktober.

Het parcours in Amsterdam staat bekend om het vlakke, snelle en historische karakter. De start en finish vinden plaats in het historische Olympisch Stadion. Dit laat elk jaar weer een onvergetelijke indruk achter, met dank aan de aanwezigheid van de supporters op de ere- en marathontribune. Het parcours van de Marathon volgt een deel van het parcours van de Olympische Spelen in 1928 langs de Amstel, langs statige herenhuizen en enige molens.

Tata Consultancy Service (TCS)

Tata Consultancy Service (TCS) is onderdeel van de Tata Group, die al ruim tachtig jaar kankeronderzoek over de hele wereld ondersteunt. TCS maakt zich sterk voor een gezonde leefstijl. Iets terugdoen voor de samenleving en bijdragen aan maatschappelijk welzijn, dat zijn kernwaarden van TCS.

Stichting Sportevenementen Le Champion

De TCS Amsterdam Marathon wordt georganiseerd door Stichting Sportevenementen Le Champion. Le Champion organiseert onder meer de Dam tot Damloop, PWN Egmond Halve Marathon, Groet uit Schoorl Run en Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Le Champion bestaat uit een vereniging (opgericht in 1969) en een stichting (1986). De Vereniging Le Champion telt ruim 12.000 leden, de Stichting Sportevenementen Le Champion heeft 24 medewerkers in vaste dienst (anno 2014). Le Champion werkt als stichting graag samen met VUmc Cancer Center Amsterdam voor de TCS Amsterdam Marathon.

Inschrijven

De TCS Amsterdam Marathon is uitverkocht. Kans gemist? Zorg dat je er volgend jaar vroeg bij bent of loop mee met een van de andere mooie parcoursen van Le Champion. En... een andere held sponsoren mag natuulijk altijd!

schrijf-je-in-als-held

Ken je een Held en wil je doneren?

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken de Helden te Helpen de superresolutie-microscoop te realiseren, vind je hieronder de donatie mogelijkheden, doneer nu!

Zoek jouw Held!

Loopt je vader/ moeder/ vriendin mee of ken je iemand anders die mee loopt met de TCS Amsterdam Marathon? Steun jouw Held door hem of haar te sponsoren voor onderzoek naar kanker! Dit kan op de donatiepagina die jouw Held heeft aangemaakt.

Steun Agent 327

Steun het speciale team CCA onder leiding van niemand minder dan Agent 327 zelf! Steun nu Agent 327 en help onze held aan de microscoop! 

SMS een éénmalige donatie

Liever supersnel doneren via je mobiele telefoon? SMS dan nu CCA naar 3669 en doneer veilig en eenmalig via je bankrekening €5,00

Zelf geld overmaken

Maak via je eigen bank geld over naar onze rekening; t.n.v. Stichting VUmc CCA, IBAN: NL69ABNA0445040459, BIC: ABNANL2A, ANBI: 22716

Zelf geld inzamelen zonder te rennen?

Ben je geen hardloper maar heb je andere talenten? Zet jouw eigen actie op voor VUmc CCA en word een held in het organiseren van een feest, een rommelmarkt, een spinningmarathon, een benefietconcert. Maak hier je eigen pagina aan.

Welke donatie methode je ook kiest, SUPER BEDANKT, namens alle superhelden van het VUmc Cancer Center Amsterdam.

sms-of-sponsor

Word ook een Held!

Je hebt je al ingeschreven voor de TCS Amsterdam Marathon. Dat is al een prestatie op zich! Maar een echte Held word je als je meeloopt voor het VUmc Cancer Center Amsterdam en je laat sponsoren door vrienden/ familie of collega’s!

Als Held maak je heel makkelijk je eigen ALVARUM-pagina aan. Via deze pagina maak je kenbaar waarom jij het zo belangrijk vind om voor het VUmc Caner Centrum te lopen. Je kan je vrienden en familie laten vragen om jou te sponsoren en zien wat de status is van jouw inzamelactie!

Schrijf je in als persoon

Schrijf je in als bedrijf

Heb je één of meerdere collega’s die mee lopen met de TCS Amsterdam Marathon? Maak je samen sterk en steun het onderzoek naar kanker. Schrijf je in als bedrijf en sponsor het VUmc Cancer Center Amsterdam!

Schrijf je in als bedrijf

interview

Sluiten

Interview 100e deelnemer TCS Amsterdam Marathon 2014
“Asha van Kerkwijk”

1. Je loopt dit jaar voor de derde keer mee aan de TCS Amsterdam Marathon, heb je een speciale band met dit evenement?

Mijn schoondochter bracht mij twee jaar geleden op de hoogte van dit evenement, toen het voor het eerst van start ging. Zij weet dat ik een fanatieke hardloopster ben en stelde voor om via VUmc CCA voor een goed doel te lopen. Dit jaar vind ik het nog belangrijker om mee te lopen omdat begin dit jaar bij een heel goede vriend van mij kanker is geconstateerd. Hij heeft een vorm van nierkanker met uitzaaiingen naar de rug waar nog geen behandeling voor is.

2. Welke afstand ga je lopen en waarom?

Evenals de voorgaande jaren, ga ik ook dit jaar de halve marathon lopen. Met mijn conditie vind ik 8 km niet voldoende uitdaging en 42 km is mij nu net iets te heftig. Voor de hele marathon is natuurlijk ontzettend veel training en discipline nodig, véél meer dan voor de halve marathon. Daarnaast hebben deze intensieve training uiteraard ook invloed op je privéleven. Dit is dus ook zeker iets om rekening mee te houden.

3. Zou je de hele marathon ooit nog eens willen lopen?

Absoluut. Ik overweeg om ooit nog eens de hele marathon van Rotterdam te gaan lopen. Deze marathon is in april. Het voordeel hiervan is dat ik hier voornamelijk in de herfst- en wintermaanden voor kan trainen. Als ik de hele marathon zou gaan lopen tijdens de TCS Amsterdam Marathon, dan zou ik hier ook in de zomermaanden hard voor moeten trainen omdat dit evenement altijd in oktober plaatsvindt. In de zomer ben ik snel geneigd om met mooi weer lekker met een drankje op een terras te gaan zitten en later te gaan slapen. Dit zou mijn trainingen niet ten goede komen. In de koude maanden zijner veel minder verleidingen en is het voor mij makkelijker om gedisciplineerd te trainen.

4. Wat was je mooiste ervaring tot nu toe tijdens de TCS Amsterdam Marathon?

Het mooiste moment is voor mij tot nu toe eigenlijk elk jaar hetzelfde geweest. Namelijk het moment dat ik het stadion binnenloop, de muziek hoor en mijn man zie bij de finish. Dit maakt iedere keer opnieuw emoties bij me los! Zeker ook door alle energie van de mensen om me heen.

5. Ieder jaar haal je behoorlijk wat geld op voor VUmc CCA door je te laten sponsoren. Heb je een persoonlijke motivatie om dit te doen?

Het is een fijn gevoel om tóch bij te kunnen dragen wanneer je niet zoveel geld hebt om zelf een mooi bedrag te kunnen doneren. Ik heb een geweldige, vaste achterban die mij ieder jaar enorm steunt. Ik kan gelukkig altijd op mijn familie, vrienden en collega’s rekenen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je niet bang bent om mensen te vragen om je te sponsoren.

6. Heb je tips voor mensen die zich ook willen laten sponsoren?

Zorg voor een goed omschreven en duidelijke motivatie. Het is belangrijk dat mensen precies weten waar jij het voor doet en waarom het voor jou belangrijk is. Alleen op die manier kun je proberen te zorgen dat ze achter je staan. Wees ook niet bang om vrienden en kennissen (via social media of persoonlijk) te vragen om je te sponsoren. Pas wel op dat het vragen niet omslaat in bedelen. Meestal merk je echter snel genoeg wie wel bereid is om je te sponsoren en wie niet. Let er ook op dat je het niet overbrengt alsof het een verplichting is. Mensen moeten je wel willen sponsoren.

7. En nog tips voor mensen die mee gaan rennen?

Uiteraard is het heel belangrijk om serieus te trainen. Er zijn genoeg mensen die het hardlopen onderschatten en dat is zonde voor je prestatie. Ook is het belangrijk dat je een realistisch doel voor jezelf stelt. Bepaal van tevoren dus goed welke afstand je wilt en kunt lopen en bouw dit geleidelijk op met voldoende training.

8. Heb je nog verbeterpunten m.b.t. de organisatie van dit evenement?

Vorig jaar viel het me op dat de consumpties in de lounge heel snel op waren. Dit was jammer voor de hardlopers die later arriveerden. Dit had denk ik wel beter geregeld kunnen worden. Maar dat is wat mij betreft ook het enige verbeterpunt. Verder vind ik dat het elk jaar weer prima geregeld is.

9. Zijn er nog dingen die je zelf graag zou willen benoemen?

Ik zou van de gelegenheid graag gebruik willen maken om mijn familie, vrienden en collega’s, ontzettend te bedanken! Zij hebben mij trouw elk jaar gesponsord en zonder hen had ik nooit zoveel geld op kunnen halen. Ook hoop ik dat er voor iedereen, en in het bijzonder voor Wil, snel behandelingen komen die hen zouden kunnen helpen.

Wil jij Asha steunen? Steun haar via haar eigen pagina:
http://marathoncca.alvarum.com/ashakerkwijk

Over VUmc CCA

VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA) is het centrum voor kankeronderzoek en zorg van VUmc. Hier bundelen professionals hun kennis en kunde om mensen met kanker langer te laten leven en zo veel mogelijk te genezen. Door mensen volgens de nieuwste inzichten te behandelen, maar ook door grensverleggend onderzoek uit te voeren en nieuwe behandelingen te ontwikkelen.

Zorg en onderzoek onder één dak

VUmc CCA neemt in Europa een toppositie in, omdat het onderzoeksinstituut en het ziekenhuis (VUmc) onder één dak zitten. Zorg en onderzoek, kliniek en laboratorium zijn volledig met elkaar verweven. Onderzoeksresultaten kunnen meteen worden getest en patiënten kunnen direct profiteren van verbeterde behandelmethoden.  

balloon-over-vumc

Met dank aan Held Martin Lodewijk

Wanneer je aan Nederlandse (strip)helden denkt, denk je aan Agent 327. Wij vinden het dan ook fantastisch dat Martin Lodewijk zich belangeloos voor deze heldencampagne van het VUmc CCA heeft ingezet en blijft inzetten.

Martin reageerde direct positief toen hij werd gevraagd mee te werken. Hij kent verschillende personen in zijn naaste omgeving die met kanker te maken hebben (gehad). Iemand die heel erg dicht bij Martin staat, is kort geleden geopereerd aan kanker en daarom weet hij waarom het zo belangrijk is dat er goed onderzoek wordt gedaan en we steeds meer te weten komen over het bestrijden van deze ziekte. Hij hoopt dan ook dat er heel veel mensen zich zullen inschrijven voor de TCS Amsterdam Marathon en dat er heel veel geld wordt opgehaald zodat we de superresolutie-microscoop kunnen kopen!

Het origineel van de (zwart-wit) tekening, samen met de bijbehorende schetsen, die Martin maakte zal “live” worden geveild op zondag 19 oktober…Houdt deze website in de gaten voor meer informatie. Like de facebook pagina van het VUmc CCA om niets te missen van alle activteiten.

Martin Lodewijk (30 april 1939) is een van Nederlands bekendste striptekenaars en -schrijvers. Zo schrijft en tekent hij niet alleen voor Eppo en Uitgeverij L strips als Agent 327, maar stond hij  ook aan de wieg van  internationale stripseries als 'Storm' en 'January Jones'. Daarnaast is Martin betrokken bij veel bekend reclamewerk, waaronder de befaamde lachende dieren van Ouwehands Dierenpark.


En natuurlijk bedankt VUmc CCA ook haar andere helden!
Het VUmc CCA wordt ondersteund door:

logo-vel 15102014

martin lodewijk

Contact

Voor meer informatie over de sponsor van de TCS Amsterdam Marathon ga naar www.tcs.nl, voor de organisatie van de marathon ga naar www.lechampion.nl en voor meer informatie over VUmc Cancer Center Amsterdam ga naar www.vumc.nl/cca en voor vragen over de campagne ‘Help de Held’ vul je het antwoordformulier in.

Antwoordformulier

Geslacht(*)
Verplicht veld

Naam(*)
Verplicht veld

E-mailadres(*)
Verplicht veld

Vraag / opmerking(*)
Verplicht veld

(*)
Invalid Input

“Help de held” is een initiatief van MI Marketing i.s.m. VUmc CCA en TCS Amsterdam Marathon.
Met dank aan: Creative Skills, Studio Zest, Martin Lodewijk en Univate

 

 

 

 

Volg ons

facebook

Schrijf je in als bedrijf

Welk bedrijf:(*)
Verplicht veld

Hoeveel helden lopen mee:(*)
Verplicht veld

Telefoonnummer:(*)
Verplicht veld

Email:(*)
Verplicht veld